Wat kost het?

Prijs:

Een computer kan veel problemen krijgen, dit gaat gepaard met veel verschillende symptomen maar ook veel verschillende oplossingen. Om tegen te gaan dat hier een hele lange lijst staat met elk mogelijk probleem en daarbij een prijs, hou ik een standaardtarief aan.

  1. Ik reken minimaal 20 euro.
  2. Daarbij komt 20 euro per extra half uur.
  3. Plus 17 cent per kilometer vanaf 10 km.

Prijzen zijn inclusief BTW


Hieronder staan een aantal voorbeelden om een indicatie te geven van wat er voor tijd gemiddeld in een klus zit met. Er zal altijd eerst een nauwkeurigere schatting gemaakt worden aan de hand van de symptomen en de beschrijving van het probleem die u toestuurt.

 

Categorie 1: Kleine Problemen:

In deze categorie gaat het over problemen of support waar niet meteen een bezoek voor nodig is altijd, het systeem werkt verder nog wel goed, maar het loopt misschien langzaam, er zijn te veel pop-ups of er is een ander probleem wat vervelend is maar niet het werken van de computer erg verstoort. Deze problemen kunnen vaak via de telefoon, Skype of via een directe connectie met een computer van buitenaf opgelost worden.
Gemiddelde tijdsduur: 15 – 30 minuten.

Voorbeeld: Uw browser vertoont extra pop-ups (berichten die op je scherm verschijnen maar waar je niet zelf om hebt gevraagd, reclames vaak), dit is meestal een vrij eenvoudig probleem om op te lossen, en kan binnen 20 minuutjes al weer gereed zijn. 

Categorie 2: Normale Problemen:

Deze categorie gaat over problemen die wel degelijk een verstoring meebrengen voor het systeem en het normaal gebruik van de computer. Denk hierbij aan een hardnekkig virus of software wat problemen vertoont en daardoor niet goed te gebruiken is, ook problemen met het netwerk of het internet vallen hieronder. Voor dit soort problemen is een bezoek wel nodig in de meeste gevallen.
Gemiddelde tijdsduur: 20 – 60 minuten.

Voorbeeld: Websites laden traag en wanneer je klikt op dingen met de muis, duurt het soms even voordat dit geregistreerd wordt, video’s op YouTube of dergelijke lopen ook schokkerig en met problemen, in dit voorbeeld gaat het om een virus die je netwerk aantast en zo de verbinding verstoort of mogelijk zelfs gebruikt voor z’n eigendoeleinden.
Hier moet goed naar gekeken worden om zo geen onderdeel van het virus (wat vaak meerdere onderdelen heeft om zo zichzelf in stand te houden) achter te laten, wat ongeveer 40 minuten kan kosten.

Categorie 3: Moeilijke problemen of taken:

In deze categorie bevinden zich taken die veel moeite kosten of waar meer tijd in zal steken om het op een juiste manier tot een goed einde te brengen. Denk hierbij aan het her-installeren van windows of een virus die de toegang tot de computer volledig wegneemt. In deze categorie is het ook mogelijk dat een computer of onderdeel mee wordt genomen naar huis voor onderzoek en een mogelijke reparatie, de kosten hiervoor worden bepaald aan de hand van de situatie met de klant zelf.
Gemiddelde tijdsduur 45 – 90 minuten.

Voorbeeld: Je computer loopt al een aantal maanden traag en je wil deze eigenlijk opschonen, een schone Windows met de programma’s die jij nodig acht en wil hebben op je computer. Hiervoor neem ik in meeste gevallen de computer/laptop mee naar huis en zal daar het systeem opschonen en er een nieuwe, schone Windows op zetten, dit neemt al gauw 45 minuten tijd.